Rusi kažu: Bibich, Boškinac, Korak, Meneghetti i Vuglec nude top hranu

Prime art of life ruska je tvrtka s britanskom internetskom domenom koja se predstavlja vodećom lifestyle agencijom u Europi. Istraživali su, tvrde, kako hrvatske vinarije posebno pripremljenim jelima ističu nezaboravan okus svojih vina. Pet najboljih predstavili su na društvenim mrežama. Prenosimo njihove tekstove i fotografije:

Bibich 

Vinarija je otvorena 1906. pokraj obalnoga grada Skradina. Danas su im vina među najtraženijima u Hrvatskoj te znana poznavateljima širom svijeta. Degustaciju prate jela od lokalnih namirnica.

Boškinac 

Na otoku Pagu je vinarija oko koje su restoran i hotel. Stolovi su postavljeni na terase i okruženi zelenilom. U pripremi hrane fokusirani su na lokalne namirnice: janjetinu, divlje bilje, škampe i još mnogo toga.

Korak

Obiteljski restoran dočekuje goste na velikom rascvjetalom imanju pokraj grada Jastrebarskog, u glavnoj vinogradarskoj regiji zemlje. Hranu pripremaju po receptima majke i bake. Jelovnik i vinska karta su impresivni, a velik je i izbor cigara.

Meneghetti 

Seoski hotel-restoran je u šarmantnoj vili od bijelog kamena između vinograda i maslinika u mirnom krajoliku istarskog mjestašca Bale. Poslužuju mediteranska i fuzijska jela, a vina su od grožđa iz okolice restorana.

Vuglec Breg 

Na visokom brdu, 40 kilometara od Zagreba, lijepo je uređen restoran s regionalnom kuhinjom. Gosti imaju prekrasan pogled na rascvjetali vrt i brežuljke. Jedinstveno mjesto za opuštanje. Obiteljska vina obavezno treba kušati.