More

  Silent tasting u Esplanadi: 115 odličnih vina kušajte u miru i tišini

  Kategorije:

  Grand Selection Graševina 2017. Tradition Jasne Antunović iz Dalja, Pošip 2020. vinarije Bora iz Podgradine u zadarskom zaleđu, Terre Rosse Teran Riserva 2012. Morena Degrasija iz Savudrije, Dingač M 2000, svojevrsna kruna vinarske karijere legendarnog Vedrana Kiridžije iz Potomja te Matela Esenca Crljenak kaštelanski 2021. pet je izvanrednih, a ne baš lako dostupnih vina koja će se moći kušati na Vinartovu Silent Tastingu u četvrtak, 29. veljače, od 10 do 16 sati u zagrebačkom hotelu Esplanade.

  Riječ je o posebnom, sjedećem kušanju na kojem svaki sudionik za svojim stolom bira vina i vinotoče mu ih donose u ritmu koji sam odabere. Tako se, u tišini ili uz minimalnu komunikaciju, sudionici mogu usredotočiti samo na vina. Takvo je kušanje svake godine sredinom veljače u Firenci. Posvećeno je crnom pijetlu, simbolu toskanskih vina Chianti Classico.

  A u Esplanadi će u ponudi biti 115 biranih vina iz cijele Hrvatske podijeljenih po sortama ili regijama u devet grupa: malvazije istarske, graševine, sauvignoni Bregovite Hrvatske, pošipi, terani, mješavine crnih sorata i frankovke, plavci te ostale dalmatinske sorte bijele i crne, a izvrstan je i izbor bijelih maceriranih vina iz cijele Hrvatske. Podrobnije informacije te lista svih 115 vina su na grandtasting-vinart.com.

  Treba reći i da je zabranjeno korištenje parfema i drugih intenzivnih mirisa prije kušanja te da jakne, također zbog neželjenih mirisa, treba ostaviti u garderobi. Dan poslije, u petak 1. ožujka, počinje dvodnevni Vinart Grand Tasting u Laubi gdje će se moći i porazgovarati s vinarima čija su vina bila na Silent Tastingu.

  Fotografije: Matej Čelar, Ivo Kozarčanin

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Badelov pjenušac Epoha osvojio zlato na Concoursu Mondialu na...

  Više od 900 pjenušavih vina iz cijeloga svijeta stiglo je na ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles u...

  ‘I’ kao Italija i izborna berba

  Italija je 2023. bila drugi najveći proizvođač vina na svijetu s 38,3 milijuna hektolitara iza Francuske (48...

  Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

  Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

  Nedjeljni vinski haiku! Vino

  Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

  Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

  Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

  Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

  Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...