Moslavački pjenušac Brut Trdenić od škrleta, Debit Ante Sladića iz Plastova, istarski dragulj Malvazija Bomarchese Morena Degrassija, zreli Škrlet Vinarty iz 2012. (!), plešivički Rosé Šoškić (od sivog pinota koji je ‘bijela’ sorta), susčansko blago Sansigot Antuna Katunara, zreli i osebujni Plavac Miloš te fini zagorski slatkiš Muškat žuti vinarije Kopjar…
Ta su vina bili “udžbenici” u 1. razredu Škole vina koju je Vinski klub organizirao u zagrebačkom Bistrou Točkica. Osam vina od autohtonih ili odavno udomaćenih sorata “ispričalo” je priču o povijesti loze i vina, hrvatskoj i svjetskoj vinskoj sceni, osnovama proizvodnje vina različitih stilova vina pa, konačno, i kako u njima što više uživati.
Uspoređivali smo svježa i zrela vina, pjenušava, bijela, ružičasto i crvena ili crna, kako ih je već kome ljepše zvati… Birali smo i čaše koje najbolje pristaju svakome od njih te pojašnjavali zašto je jezik organ podjednako važan za kušanje vina kao i pričanje o njemu. I dogovorili se kako je vrijeme za 2. razred. Pratite nas na portalu te na Facebooku i Instagramu.