More

    Svinjetina s roštilja voli rizling, pušipel i teran

    Kategorije:

    Ne zovu svinjsku potrbušinu uzalud carskim mesom. Caruje taj kajzerflajš i roštiljem. Kao drugo najbolje meso sa žara mnogi će odabrati svinjsku vratinu. Oba su mesa masna, a takva vole vina s više kiselina. Među takvima u hrvatskoj se možemo s pravom ponositi rajnskim rizlinzima i pušipelima (moslavcima, šiponima, furmintima…) od bijelih i crnim istarskim teranom.

    Ovom prilikom preporučujemo Rizling Kopjar 2021., Cmrečnjak Pušipel Masđerka Sur lie 2021. i Benvenuti Teran Livio 2019.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

    Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

    Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

    Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

    Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

    Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...

    Najbolja vina u šest kategorija u petak ćemo proglasiti...

    Na listi 100 najboljih vina Hrvatske puno ih je od plavca, graševine ili malvazije, no gotovo je...

    Vinski grad od petka u Zagrebu! Europsko prvenstvo uz...

    Smiruje li čaša vina nogometnu groznicu ili je pojačava vidjet ćemo u zagrebačkom Vinskom gradu od 14....

    Predikatni traminac iločke vinarije Zelenika prvak je ocjenjivanja u...

    Traminac izborne berbe prosušenih bobica 2013. iločke vinarije Izvori života Zelenika prvak je ocjenjivanja organiziranog uoči 56....