Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su škrlete različitih stilova s jelima iz cijele Hrvatske. Ljubi žuti ovnek, kako ga još zovu, mediteransku hranu te morsku i riječnu ribu, a pokazalo se i da ovnek slatki, tepaju mu i tako, kad je mlad pristaje povrtnom rižotu.
Mesne i sirne nareske fino prate odležana vina od škrleta tustog, što mu je još jedno ime i prezime. Polusuhi maslec upotpunio je pileći ragu s njokima, a macerirani škrtec pečena svinjska rebra u rižotu. Doslovce su, kao što se vidi na slici gore, rebra bila utaknuta u rižoto.
Bogata je bila ponuda jela pa neka bude i paleta nadimaka sorte koje je u Moslavini i oko nje sve više, a izvan Hrvatske gotovo da je nema, osim malog nasada u Mađarskoj. Stranih naziva ipak ima. U knjizi Škrlet hrvatski vinski biser navedeni su kanigl grüner i czeiger.
Ponuđena vina bila su pjenušavi škrlet Pet Nat Lagena winery, svježi iz vinarija Košutić, Jančar, Voštinić-Klasnić i Mikša, odležani Florijanović 2022. i Kosovec 2020., polusuhi Seletković 2022. i Klet Romić 2022., arhivski škrlet Kezele 2017. i macerirani škrleti Glavica Amfora 2021. te Miklaužić Eko 2019.
Ovogodišnje ŠkrletOvO bilo je šesto po redu, a organizirali su ga Turistička zajednica Ivanić-Grada i Udruga škrlet Moslavina uz pomoć vinske promotorice Ivane Pranjić i predsjednika Udruge Janka Kezelea.