U Rijeci je kišno, a ni na WineRi festivalu nema suše

Malvazija Campi del bosco, žlahtina Hlam 9, pétillant naturel pjenušac Charlie 9 od devet sorata s Plešivice, Pinot noir iz Kutjeva, Maurus 9 shiraz iz Istre, Le Clos 9 od cabernet sauvignon, merlot i cabernet franc iz Kutjeva, Leon 9 plavac s Pelješca te Babić vina su koja svakako treba kušati na Međunarodnom eno-gastro festivalu WineRi u Rijeci. Predstavlja ih naš proslavljeni sommelier Klaudio Jurčić koji ih je s vinarima prijateljima sa svih strana Hrvatske i napravio.

Zvončari su, kao i obično, označili otvaranje Festivala koji traje još danas, 22. ožujka. Više je od 100 izlagača, više od 500 vina, a evo i nekoliko međunarodnih preporuka, odnosno postaja. S Kosova stiže izvrsna Merula, mješavina cabernet sauvignona, cabernet franca, merlota, malbeca i sangiovesea vinarije Lakičević


Ljubitelji stranih vina lijepu će priliku za kušanje imati na štandu tvrtke Vinea Gold. Xarelo, na primjer. Riječ je o katalonskoj sorti čestoj u pjenušcima, a ovo je mirno monosortno vino. Imaju i Sur Sur, od bijele sicilijanske sorte grillo te vino Neprijatelj moj, odnosno Enemigo mio od garnache.

Valter Sirk donio je dah Goriških Brda u bocama, a njegova vina od malvazije, sivog pinota, chardonnaya, sauvignona, rebule merlota svakako treba kušati. Prvog dana Festivala bilo je vrlo ugodno, može se reći i smirujuće, osim, naravno, za vrijeme nastupa zvončara. Drugog i završnog dana ne treba ih se bojati. Neće ih biti.