Uvijek je uzbudljivo u iločkoj vinariji Trs: Cuccium je pjenušava graševina

Prvi pjenušac od graševine nedavno su degoržirali Zlatko Bošnjako i Marijo Faletar iz Iločke vinarije Trs. Na tržište će za dva mjeseca. Već je na pretpremijernom kušanju bilo vidljivo kako je riječ o još jednom sjajnom vinu ove iločke “pećine s vinskim blagom”.

Radna verzija etikete prvog pjenušca vinarije Trs

Nazvali su ga Cuccium. Tako su današnji grad Ilok nazivali u vrijeme Rimskog carstva. Pjenušac je izravan i lijepe aromatike, bogatog okusa te izražene svježine. Nedostaje mu samo malo vremena provedenog u boci da sve sjedne na svoje mjesto. Taman ta spomenuta dva mjeseca.

Uživala je sa Zlatkom Bošnjakom Đuzom u vinariji Trs i naša kolumnistica, ‘gušterica-lutalica’ Lucija Biondić

Uvijek je uzbudljivo sa Zlatkom, kojeg zovu i Đuza. Osim očekivanih klasika, redovito pripremi i vinska iznenađenja. Ovog je puta to bila i Frankovka 2020. Prvi put lansirat će je kao monosortno vino u premium liniji. Moćna je, bogata, punog tijela, a istovremeno elegantna i svježa, posve uglađenih tanina. Vrijeme je na njezinoj strani, ali već sad je spremna i užitna.