More

  Vinari s mora bit će partneri na Urbanovu pokraj Mure

  Kategorije:

  Primorsko-goranska županija bit će partner Međimurskoj na Urbanovu, središnjem vinskom Festivalu Pušipela od 17. do 19. svibnja 2024. u Domu kulture u Štrigovi. Gosti s mora prezentirat će tako pokraj Mure turističke atrakcije, autohtone proizvode i vina svoga kraja. Sporazum o partnerstvu potpisali su župani Zlatko Komadina i Matija Posavec na susretu vinskih udruženja dviju županija u Vinskoj kući Pavlomir u Novom Vinodolskom.

  Drago mi je da su prijatelji iz Međimurja danas s nama. Potpisali smo Sporazum kojim ćemo promovirati našu tradiciju i proizvodnju, ojačati suradnju naših vinara i zajednički organizirati manifestacije u cilju promocije i plasmana autohtonih proizvoda našega kraja, rekao je župan Komadina.

  Dosadašnju dobru suradnju produbili smo Sporazumom o partnerstvu na sajmu vina Urbanovo 2024. Primorsko-goranska županija će sa svojom eno-gastronomijom biti naš gost, prijatelj i partner. Bit će to prilika za promociju proizvoda i povezivanje plave i zelene Hrvatske, rekao je župan Posavec.

  Potpisivanju su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović, Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije, Žarko Stilin i Miroslav Palinkaš, direktor i predsjednik udruženja Kvarner Wines, te Marina Srša i Robi Horvat, direktorica i predsjednik Udruge Hortus Croatiae.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Badelov pjenušac Epoha osvojio zlato na Concoursu Mondialu na...

  Više od 900 pjenušavih vina iz cijeloga svijeta stiglo je na ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles u...

  ‘I’ kao Italija i izborna berba

  Italija je 2023. bila drugi najveći proizvođač vina na svijetu s 38,3 milijuna hektolitara iza Francuske (48...

  Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

  Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

  Nedjeljni vinski haiku! Vino

  Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

  Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

  Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

  Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

  Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...