More

  Vinarija Marijan Arman 16. put na Vinocomu s dugom listom finih vina

  Kategorije:

  Još je 1880. pradjed Marijana Armana Ivan posadio vinograd. Strast prema istarskoj zemlji te znanje o vinogradu i vinu, prenosilo se s generacije na generaciju. Vinova loza s vremenom je prerasla u razlog za život. Posebnu pažnju obitelj posvećuje istarskim sortama malvaziji i teranu.

  Bijela i crvena pune kao svježa i odležana, a imaju i poluslatki muškat te pjenušac Stanzia brut od malvazije. Igraju se i s mješavinama sorata u istarsko-francuskim kombinacijama. Cuvee Superior Blanc tako je iznimno zrelo vino od malvazije, chardonnaya i sauvignona.

  Superior vina u magnumima

  Crveni Cuvee Superior je od terana, merlota i cabernet sauvignona. Odležao je 24 mjeseca u bačvicama, zaobljen je i topao, ali i svjež s finim, zrelim taninima. Preporučuju ga uz teleću koljenicu u umaku od crnog vina. Ili za čuvanje. Ima pred njim lijepih godina. Oba superiora su u magnumima.

  Ne volimo reći da uzgajamo lozu, nego da se međusobno odgajamo i upoznajemo. Mi ne proizvodimo vino, mi ga živimo. Mislimo da se bavimo najljepšom umjetnošću na svijetu – vinom, govorio je Marijan Arman koji je preminuo početkom prošle godine. Vina sad rade kćeri Ines i Nina.

  Prva dva dana u dvorani Paris

  Vinarija Marijan Arman je među 12 koje su izlagale na svih 15 dosadašnjih Festivala. Na ovogodišnjem će biti prva dva dana, u četvrtak i petak, 30. studenog i 1. prosinca, na štandu 6 u Esplanadinoj dvorani Paris.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

  Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

  Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

  Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

  Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

  Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...

  Najbolja vina u šest kategorija u petak ćemo proglasiti...

  Na listi 100 najboljih vina Hrvatske puno ih je od plavca, graševine ili malvazije, no gotovo je...

  Vinski grad od petka u Zagrebu! Europsko prvenstvo uz...

  Smiruje li čaša vina nogometnu groznicu ili je pojačava vidjet ćemo u zagrebačkom Vinskom gradu od 14....

  Predikatni traminac iločke vinarije Zelenika prvak je ocjenjivanja u...

  Traminac izborne berbe prosušenih bobica 2013. iločke vinarije Izvori života Zelenika prvak je ocjenjivanja organiziranog uoči 56....