More

  Wine ViP Event: 14.881,75 eura za Hrvatsku ligu protiv raka

  Kategorije:

  Umjesto kotizacije za čašu, na pet ovogodišnjih Wine Vip Evenata davale su se donacije za Hrvatsku ligu protiv raka. Tako je, kao i na donacijskim večerama u Splitu, Zadru, Rijeci, Poreču i Zagrebu, ove godine prikupljeno 14.881,75 eura za Hrvatsku ligu protiv raka.

  Vina, ulja, piva, meso…

  Posljednje ovogodišnje izdanje međunarodne enogastronomske manifestacije agencija Ricerca Mercato Dantesa Begića organizirala je u zagrebačkom hotelu Antunović West 12. ožujka. Predstavile su se, među ostalima, vinarije Đurinski, Matiška, Florijanović, Legovina, Iuris vina, Danubio, Dveri Pax, Famiija Estate i Radgonske gorice te mesnice Bođirković, PIK Vrbovec, Pepas savijače, Dukat – President, Červar i
  Rheos djevičanska maslinova ulja iz Istre, pivnica i pivovara Mlinarica, ugostiteljska oprema Alexander commerce…

  Posebno zanimanje privukli su učenici Srednje škole Plitvička jezera, koji su pod mentorstvom nastavnica demonstrirali svoje znanje i umijeće i pripremili svoje lokalne ličke delicije. Vinska edukatorica Manuela Plohl vodila je radionicu  “4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije”, Iva Šetina iz tvrtke Alexander Commerce predstavila čaše Zwiesel, a chefica Doris Vlah sudionike radionica počastila Dukatovim zalogajem iznenađenja.

  Emocije su moć

  Mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila je o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, a savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge. Vinarija Degrassi predstavila je pjenušce Ferné i Lillith, a mjesto više tražilo se i na radionici našeg znanog sommeliera Darka Lugarića, koji je sudionike podučio kako degustirati vino kao profesionalac.

  Partneri projekta bili su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zagrebačke bžupanije, Turistička zajednica grada Zagreba, Alexander Commerce, RB Auto Renault i hotel Antunović West, a pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

  Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

  U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

  Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

  Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

  U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

  Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

  Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

  Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

  Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

  Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

  Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...