More

  Wine Vip na Plitvicama: Moć emocija, gastročarolija, gostoljubivost…

  Kategorije:

  Vinarije OPG Dean Prodan, Vina Prelac, Florijanović i Đurinski,Matiška, Antunović, Matić, Iuris te destilerije Suza rakije i likeri i Pavelić predstavile su se na Wine ViP eventu u hotelu Jezero na Plitvicama.

  Tvrta OŠO ponudila je panatone i razne kekse, Pepas savijače plitvičke štrudle, a razna slatka i slana jela predstavili su i studenti gastronomije Veleučilišta PAR te učenici Srednje škole Plitvička jezera.

  Slovenska tvrka MIJ Janežić donijela je suhomesnate proizvode kao i PIK Vrbovec koji je nudio i lijepo pripremljen ramsteak, a Dukat paletu sireva. Posjetitelji su sve mogli začiniti Premium začinima.

  Ovaj Wine ViP event organizirali su Turistička zajednica Plitvičkih jezera i Turistička zajednica područja Plitvičke doline s domaćinom Nacionalnim parkom Plitvička jezera uz suorganizaciju Dantesa Begića i njegova tima Ricerca Mercato.

  Bilo je i edukativnih radionica. Chefica Doris Vlah vodila Ličkom gastro čarolijom prezentirala je modernu ličku kuhinju, Sanje Krmpotićgovorila o gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, a Svjetlane Ranek Franjul o moći emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

  Izvrsne su proizvode donijeli i lokalni proizvođači: Sirana Runolist i OPG Turkalj sireve, OPG Furlan med, Slovin Slunj paštu, a tvrtka Zigante tartufe. Bila je na Eventu i tvrtka Alexander Commerce koja je lider u prodaji sitnog ugostiteljskog inventara. Ulazak, degustacije i predavanja bili su besplatni.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Badelov pjenušac Epoha osvojio zlato na Concoursu Mondialu na...

  Više od 900 pjenušavih vina iz cijeloga svijeta stiglo je na ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles u...

  ‘I’ kao Italija i izborna berba

  Italija je 2023. bila drugi najveći proizvođač vina na svijetu s 38,3 milijuna hektolitara iza Francuske (48...

  Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

  Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

  Nedjeljni vinski haiku! Vino

  Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

  Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

  Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

  Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

  Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...