Vinarije OPG Dean Prodan, Vina Prelac, Florijanović i Đurinski,Matiška, Antunović, Matić, Iuris te destilerije Suza rakije i likeri i Pavelić predstavile su se na Wine ViP eventu u hotelu Jezero na Plitvicama.
Tvrta OŠO ponudila je panatone i razne kekse, Pepas savijače plitvičke štrudle, a razna slatka i slana jela predstavili su i studenti gastronomije Veleučilišta PAR te učenici Srednje škole Plitvička jezera.
Slovenska tvrka MIJ Janežić donijela je suhomesnate proizvode kao i PIK Vrbovec koji je nudio i lijepo pripremljen ramsteak, a Dukat paletu sireva. Posjetitelji su sve mogli začiniti Premium začinima.
Ovaj Wine ViP event organizirali su Turistička zajednica Plitvičkih jezera i Turistička zajednica područja Plitvičke doline s domaćinom Nacionalnim parkom Plitvička jezera uz suorganizaciju Dantesa Begića i njegova tima Ricerca Mercato.
Bilo je i edukativnih radionica. Chefica Doris Vlah vodila Ličkom gastro čarolijom prezentirala je modernu ličku kuhinju, Sanje Krmpotićgovorila o gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, a Svjetlane Ranek Franjul o moći emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.
Izvrsne su proizvode donijeli i lokalni proizvođači: Sirana Runolist i OPG Turkalj sireve, OPG Furlan med, Slovin Slunj paštu, a tvrtka Zigante tartufe. Bila je na Eventu i tvrtka Alexander Commerce koja je lider u prodaji sitnog ugostiteljskog inventara. Ulazak, degustacije i predavanja bili su besplatni.