Više od 3400 gostiju, uzvanika, poslovnih posjetitelja, predstavnika protokola te novinara došlo je na deveti međunarodni sajam vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. S organizatorima i izlagačima gotovo 4000 ljudi. Koristili su više od 3500 čaša kušajući 600 različitih vina i žestokih pića. Popijeno je oko 3000 litara vode i potrošena tona leda.
Selidba u novi prostor, a riječ je o Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije, tradicija i prepoznatljiv imidž, rezultirali su novim rekordima. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.
Na sajamskim radionicama nazočni su kušali vina iz tri države te su se upoznali s maslinovim uljima i francuskim sirevima. U sklopu kulinarskog programa na pozornici su kuhala tri mlada osječka kuhara (Hrvoje Harač, Tihomir Bježančević i Saša Ninković) koji su prezentirali jela od mesa i ribe te po prvi put i veganske zalogaje. Osim njih, ponovno je kuhao i predsjednik splitske udruge ŠKMER Željko Neven Bremec koji je predstavio tradicionalna dalmatinska jela.
„Veliko hvala svima koji su pomogli da WineOS u devetoj inkarnaciji dokaže da smo svi zajedno spremni za nove izazove i novu eru vinske priče u Osijeku, Osječko – baranjskoj županiji i cijeloj Slavoniji i Baranji. Zabilježili smo rast broja izlagača, posjetitelja i poslovnih posjetitelja između 10 i 15 posto. Tu ne govorimo samo o našim sugrađanima i ostalim posjetiteljima, nego i poslovnim partnerima izlagača, stručnim i poslovnim posjetiteljima, novinarima, ljudima iz organizacije, ukratko, svima koji su bili dio ove sjajne priče“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Boris Ocić.
Fotografije: Damir Varmuža Piksel photography