WineOS radionice: rizlinzi, tokajci, šampanjci, plavci, trnjci i Venje

U petak, 10. siječnja, u 14 sati, na Sajmu vina, delicija i ugodnog življenja Wine OS u Gospodarskom centru Osječko–baranjske županije u Osijeku počinje masterclass Rizlinzi Mosela – utjecaj terroira na najveću bijelu sortu. Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin predstavit će rizlinge s obala rijeke Mosel od grožđa s nekih od najstrmijih vinograda na svijetu. Bit će vina različitih položaja i različitih stilistika.

U 15:45 na rasporedu su Hercegovačke vinske kraljice i princ. Bit će to priča o ponajboljim žilavkama, blatinama i trnjcima, vinima od tri sorte koje su Hercegovinu svrstale na vinsku kartu svijeta. Potom slijedi poslastica. Od 17.30 kušat će se Venje bijelo, veliko vino velikog Ivana Enjingija. Riječ je o mješavini pet sorata, a kušat će se i svaka sastojnica posebno.

Subota započinje šampanjcima. Napoleon je rekao kako se šampanjac nakon pobjede zaslužuje, a nakon poraza treba. Šest šampanjaca od šest proizvođača pokazat će od 15.45 koliko se razlikuju stilovi, ovisno o sortama, položajima te veličinama vinarija. Veliki plavci s Pelješca posvećeni su vinariji Korta Katarina i bit će to vertikalno kušanje šest berbi te odlična prilika da se vidi kako plavac mali putuje kroz vrijeme. U 17.30 kreće upoznavanje s vinom kraljeva i kraljem vina. Riječ je o tokajcima, najpoznatijim desertnim vinima na svijetu.

Ostala su još pokoja mjesta, rezervirajte ih na internetskoj stranici VineOS-a.