More

    Zagreb Vinocom: Bodren je bio na svih 15 festivala, a na 16. donosi pjenušac

    Kategorije:

    Nemam puno vinograda, samo dva hektara, pa sam odlučio proizvoditi samo najbolje. Možda se ne mogu natjecati s drugim vinarimjama s količinama, ali s kvalitetom sigurno mogu. Tako je prije poprilično godina pričao najveći “mali” hrvatski vinar Boris Drenški iz Huma na Sutli.

    Boris Drenški u Londonu 2011. s pokojnim Decanterovim urednikom Steven Spurrierom

    Njegova vinarija Bodren proslavila se predikatnim vinima, “slatkišima” koji se pune u malene bočice. Često smo se šalili kako ni sam ne može izbrojati priznanja koja je osvojio na Decanterovu ocjenjivanju.

    Pjenušac Bodren zove se By The Way – ‘Usput’

    Hrvatski su ih vinoljupci mogli upoznati još 2006. na Vinskoj rapsodiji u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Bio je to vinski događaj godine koji je već 2007. promijenio naziv u Festival vina i kulinarstva Zagreb Vinocom.

    Kralj slatkih vina na Vinocom donosi pjenušac od rizlinga, chardonnaya i bijelog pinota

    Pod tim će nazivom i ove godine, 16. puta, biti u Esplanade Zagreb Hotelu od 30. studenog do 3. prosinca. A Boris Drenški iznenadit će nas prvim svojim pjenušcem koji je nazvao BTW, odnosno “By The Way”.

    Tajnoviti liker u Bodrenovu slatkom pjenušcu

    Postoje oni koji vole slatka pjenušava vina i oni koji će ih zavoljeti nakon što kušaju BTW. Misteriozno vino traži odgovor na pitanje kakvim je likerom zaokruženo, kaže Boris i dodaje da ćemo to odgonetnuti na Vinocomu.

    Pune se polako dvorane Esplanade za 16. Zagreb Vinocom od 30. studenog do 3. prosinca

    Vinarija Bodren jedna je od 12 koje su bile na svim dosadašnjim Festivalima Zagreb Vinocom, a dolaze i ove godine u Esplanadu. Predstavljat ćemo ih sljedećih tjedana te najavljivati kakve nam nove vinske čarolije donose.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Glas naroda: Iločki Traminac izborne berbe prosušenih bobica prvo...

    Zlatno žuta boja, intenzivan i bogat miris u kojem dominira ruža te nježne medne note u okusu...

    Vino i tambure u Baranji: 31. svibnja je večer...

    Uzmi času vina, do dna popij, pa zagrli svoju dragu, pa se sav rastopi... Stih je to...

    Festival u Kutjevu! Od vinograda graševine do njezina Trga

    Chef Hrvoje Lončarević zadužen je za gastronomski dio otvaranja Festivala graševine u Kutjevu. Druga po redu Gala...

    Galić Galileo Premium Graševina prvo je hrvatsko vino iz...

    Kristalno je bistra, zlatnožute boje Galileo Premium Graševina 2022. Isprva miriše na maslac i tostirani kruh, potom...

    Dubrovački statut proglašen je 29. svibnja 1272. Imao je...

    Vinogradari moraju brinuti o vinogradu i kvalitetno ga prekopati dvaput na godinu. Grožđe treba brati od kraja...

    Glas naroda! Još danas birajte najdraže desertno vino i...

    Iz svih vinorodnih regija Hrvatske su 'slatkiši' nominirani za 100 najboljih vina Hrvatske. Ima ih od graševine,...